Opleidingen

showcase image

Na mijn pre pensioenering zocht ik een bezigheid om de nieuw verworven vrije tijd een prettige invulling te geven. Ik heb een zevental jaar artikelen geschreven voor het kwartaalblad de koiwijzer. Met het schrijven van die artikels ben ik gestopt. Het was leuk maar aan alles komt een eind.
Het leek me een goed idee om mij dieper in te leven in de fotografie, en ik heb toen alle cursussen fotografie gevolgd in het pvco in Lokeren.
Eerst lag mijn focus vooral op natuurfotografie. Maar de cursus Zwart/wit en vooral stromingen heeft mijn interesse verlegd naar sociale fotografie. Ik hou ervan om emotie en karakter in mijn foto’s te tonen en dat lukt me het best wanneer ik mijn foto’s afwerk in zwart/ wit. Voor de verwerking van mijn foto's gebruik ik Lightroom en heel soms Photoshop.
Een citaat van de Canadese fotograaf Ted Grant veranderde mijn kijk op fotografie. Wanneer u mensen fotografeert in kleur fotografeert U hun kleren. Maar wanneer u mensen fotografeert in B & W, fotografeert U hun ziel!
Zwart / wit fotografie draagt mijn voorkeur uit maar ook kleur kan mij bekoren. Het hangt eigenlijk af van het onderwerp.

Wanneer u mensen fotografeert in kleur fotografeert U hun kleren.
Maar wanneer u mensen fotografeert in B & W,
fotografeert U hun ziel!